Hoe kun je zo snel mogelijk kracht en massa toename verwezenlijken?

Kracht

In Europa, zo ook in Nederland, zijn er steeds meer mensen de te maken krijgen met overgewicht of zelf s obesitas. Mensen worden zich steeds bewuster van gezondheid maar ook het feit dat uiterlijk een steeds belangrijkere rol heeft gekregen in de slagingskansen van een persoon maken dat de fitness en sport-scholen steeds meer aanmeldingen hebben. Ondertussen sporten er ruim 3 miljoen mensen in Nederland regelmatig op een sportschool.

Vaak is het streven van deze mensen om een zo goed mogelijke conditie op te bouwen maar ook zoveel mogelijk kracht en/of massa opbouwen in een zo kort mogelijke tijd zijn doelen die vaak gesteld worden. Met name als de zomer in aantocht is.

Sporten & Supplementen

Voor spiergroei, ook wel spierontwikkeling genaamd, zijn diverse factoren van belang. De drie eenheid van sport om een maximaal rendement te behalen met een zo klein mogelijke investering zijn: training, voeding & nachtrust.

Naast een goede en intensieve training is het dus van groot belang dat er volgens een uitgebalanceerd dieet word gegeten. Hierbij zijn voedingssupplementen vaak een aangename aanvulling, denk hierbij aan eiwitten en koolhydraten. Daarnaast is het van groot belang dat spieren voldoende rust krijgen om zich te herstellen en ze niet aan schadelijke stoffen als alcohol e.d. worden blootgesteld.
De combinatie van deze 3 factoren bepalen de mate waarin spiergroei en krachttoename zal plaatsvinden.

Geen verboden middelen gebruiken

Na verloop van tijd, meestal 2 jaar, zit er een periode veelal minder progressie in de ontwikkeling. Dit omdat het lichaam zijn maximale capaciteit heeft behaalt. Het verder uit balanceren van voeding, rust en training is iets wat dient te gebeuren, maar maar een beperkt resultaat zal hebben.

Het zware trainingsschema en de discipline van nooit mogen doorzakken of een lekker vet eten in combinatie met de kleine progressie doet sommige bewegen zich te gaan storten op het gebruik van middelen die niet toegestaan zijn, de zogenaamde anabolen steroïden.

We raden het absoluut af om deze te gaan gebruiken, anabolen steroïden zijn enorm slecht voor het lichaam en leveren zeer grote nadelen op bij gebruik op lange termijn. Bovendien is het gebruik van anabolen illegaal en zul je deze ook in het illegale circuit moeten bestellen.
Neem na al die jaren van bloed zweet, tranen, intensieve trainingen en ijzeren discipline uw lichaam serieus en richt u liever op uw voeding, supplementen en natuurlijk uw rust.

About Author